«

»

ODASCHOOL uit Weert is regionale winnaar Savantis Tronenwedstrijd 2012 in Limburg

Sittard, 23 april 2012

Beste kinderen, leerkrachten, bedrijven,

Op donderdag 19 april 2012 heeft de jury jullie troon beoordeeld om te komen tot de uitverkiezing van beste troon van Limburg van de Savantis Tronenwedstrijd 2012. De winnaar van deze regionale wedstrijd gaat naar de landelijke finale van de Savantis Tronenwedstrijd welke op donderdag 31 mei 2012 a.s. plaatsvindt in het Archeon.

De jury bestond naast ondergetekende verder uit dhr. Rob Smeets, eigenaar/directeur van Schildersbedrijf Rob Smeets te Maastricht en tevens bestuurslid van de werkgeversvereniging Fosag en dhr. Paul Curfs, docent schilderen aan het Arcus College.

De jury heeft bij het beoordelen van de troon gelet op:
Ontwerp: de creativiteit die door de leerlingen is ingebracht om te komen tot het eindresultaat.
Afwerking: de kwaliteit van het schilderwerk: is het strak wanneer het strak bedoeld is, is er al dan niet dekkend geschilderd?
Gebruikte technieken en materialen: gebruik van de kwast, roller, tape, marmertechniek etc.
Projectverloop: is de planning gehaald, hoe was de werkverdeling, hoe is de werkhouding, enthousiasme van de kinderen ? De presentatie van het geheel naar de jury toe.

De jury heeft bij het beoordelen van het verslag gekeken naar:
Uitvoering: hoe is het maken van het verslag opgepakt, is nagedacht over de vorm, structuur etc.
Inhoud: wat wordt er in het verslag of de digitale presentatie verteld? In het verhaal compleet, persoonlijk en veelzijdig? Is het correct Nederlands, is de indeling logisch en netjes? Is het leuk geschreven?
Illustratief: op welke wijze is gebruik gemaakt van illustraties en krijg je door de illustraties een goed beeld van het gehele proces.

De jury was zeer aangenaam verrast over het hoge niveau van alle deelnemende scholen. Wat hebben alle kinderen hun best gedaan, werkelijk geweldig! Ook de ontvangst op de scholen was overweldigend. Hele mooie presentaties en unieke thema’s die prima waren uitgewerkt. Kortom allemaal toppers en de jury had het liefst alle scholen naar de landelijke finale laten gaan. Maar helaas kan dat niet, er kan maar één winnaar zijn.

De jury heeft gewikt en gewogen en alle bovengenoemde punten bij elke school goed onder de loep genomen om tot een eindoordeel te komen. De resultaten lagen dicht bij elkaar maar de jury is toch tot een uniform oordeel gekomen wat betreft de winnaar. Gelet op de combinatie van alle onderdelen en de hoge mate van kwaliteit in alle onderdelen is de winnaar geworden van de regionale wedstrijd van de Savantis Tronenwedstrijd 2012 in Limburg:

De ODASCHOOL uit Weert met als begeleidend schildersbedrijf Jos Kunnen en Zonen BV uit Weert

Gefeliciteerd Odaschool met dit geweldige resultaat. Jullie hebben het verdiend. Jullie hebben echt heel veel tijd en energie gestoken in de Savantis tronenwedstrijd en dit heel goed gepresenteerd.

Jullie hebben het thema muziek prachtig uitgebeeld in een mooie en kleurrijke troon waarbij ieder kind zijn bijdrage heeft geleverd en de kinderen van idee tot uitvoering zeer zelfstandig en in hecht teamwork te werk zijn gegaan. De troon heeft een leuke uitstraling en het schilderwerk een mooie afwerking

Dit alles kwam naar voren tijdens een geweldige presentatie waarin perfect werd aangegeven hoe jullie het project hebben vormgegeven.

Ik hoop dat de kinderen van de andere scholen niet teveel teleurgesteld zijn. Zoals al gezegd jullie waren allemaal toppers en de geleverde prestaties lagen dit jaar erg dicht bij elkaar. Er kan echter maar één winnaar zijn. Jullie mogen de eigen troon natuurlijk houden.

Heel erg bedankt dat jullie allen zo enthousiast hebben meegedaan aan de Savantis tronenwedstrijd 2012. Eveneens veel dank aan de leerkrachten en de bedrijven, die de tronenwedstrijd hebben begeleid. Zonder begeleiding van die vakkundige schilders was de tronenwedstrijd nooit zo’n succes geworden. Ook dank aan de andere twee juryleden dhr. Rob Smeets en dhr. Paul Curfs van wie de deskundige inbreng onmisbaar was bij de jurering van de tronen.
Met vriendelijke groet,

De voorzitter van de jury van de Savantis Tronenwedstrijd
Savantis
Marcel Urlings