Category Archive: Media

ODASCHOOL uit Weert is regionale winnaar Savantis Tronenwedstrijd 2012 in Limburg

Sittard, 23 april 2012

Beste kinderen, leerkrachten, bedrijven,

Op donderdag 19 april 2012 heeft de jury jullie troon beoordeeld om te komen tot de uitverkiezing van beste troon van Limburg van de Savantis Tronenwedstrijd 2012. De winnaar van deze regionale wedstrijd gaat naar de landelijke finale van de Savantis Tronenwedstrijd welke op donderdag 31 mei 2012 a.s. plaatsvindt in het Archeon.

De jury bestond naast ondergetekende verder uit dhr. Rob Smeets, eigenaar/directeur van Schildersbedrijf Rob Smeets te Maastricht en tevens bestuurslid van de werkgeversvereniging Fosag en dhr. Paul Curfs, docent schilderen aan het Arcus College.

De jury heeft bij het beoordelen van de troon gelet op:
Ontwerp: de creativiteit die door de leerlingen is ingebracht om te komen tot het eindresultaat.
Afwerking: de kwaliteit van het schilderwerk: is het strak wanneer het strak bedoeld is, is er al dan niet dekkend geschilderd?
Gebruikte technieken en materialen: gebruik van de kwast, roller, tape, marmertechniek etc.
Projectverloop: is de planning gehaald, hoe was de werkverdeling, hoe is de werkhouding, enthousiasme van de kinderen ? De presentatie van het geheel naar de jury toe.

De jury heeft bij het beoordelen van het verslag gekeken naar:
Uitvoering: hoe is het maken van het verslag opgepakt, is nagedacht over de vorm, structuur etc.
Inhoud: wat wordt er in het verslag of de digitale presentatie verteld? In het verhaal compleet, persoonlijk en veelzijdig? Is het correct Nederlands, is de indeling logisch en netjes? Is het leuk geschreven?
Illustratief: op welke wijze is gebruik gemaakt van illustraties en krijg je door de illustraties een goed beeld van het gehele proces.

De jury was zeer aangenaam verrast over het hoge niveau van alle deelnemende scholen. Wat hebben alle kinderen hun best gedaan, werkelijk geweldig! Ook de ontvangst op de scholen was overweldigend. Hele mooie presentaties en unieke thema’s die prima waren uitgewerkt. Kortom allemaal toppers en de jury had het liefst alle scholen naar de landelijke finale laten gaan. Maar helaas kan dat niet, er kan maar één winnaar zijn.

De jury heeft gewikt en gewogen en alle bovengenoemde punten bij elke school goed onder de loep genomen om tot een eindoordeel te komen. De resultaten lagen dicht bij elkaar maar de jury is toch tot een uniform oordeel gekomen wat betreft de winnaar. Gelet op de combinatie van alle onderdelen en de hoge mate van kwaliteit in alle onderdelen is de winnaar geworden van de regionale wedstrijd van de Savantis Tronenwedstrijd 2012 in Limburg:

De ODASCHOOL uit Weert met als begeleidend schildersbedrijf Jos Kunnen en Zonen BV uit Weert

Gefeliciteerd Odaschool met dit geweldige resultaat. Jullie hebben het verdiend. Jullie hebben echt heel veel tijd en energie gestoken in de Savantis tronenwedstrijd en dit heel goed gepresenteerd.

Jullie hebben het thema muziek prachtig uitgebeeld in een mooie en kleurrijke troon waarbij ieder kind zijn bijdrage heeft geleverd en de kinderen van idee tot uitvoering zeer zelfstandig en in hecht teamwork te werk zijn gegaan. De troon heeft een leuke uitstraling en het schilderwerk een mooie afwerking

Dit alles kwam naar voren tijdens een geweldige presentatie waarin perfect werd aangegeven hoe jullie het project hebben vormgegeven.

Ik hoop dat de kinderen van de andere scholen niet teveel teleurgesteld zijn. Zoals al gezegd jullie waren allemaal toppers en de geleverde prestaties lagen dit jaar erg dicht bij elkaar. Er kan echter maar één winnaar zijn. Jullie mogen de eigen troon natuurlijk houden.

Heel erg bedankt dat jullie allen zo enthousiast hebben meegedaan aan de Savantis tronenwedstrijd 2012. Eveneens veel dank aan de leerkrachten en de bedrijven, die de tronenwedstrijd hebben begeleid. Zonder begeleiding van die vakkundige schilders was de tronenwedstrijd nooit zo’n succes geworden. Ook dank aan de andere twee juryleden dhr. Rob Smeets en dhr. Paul Curfs van wie de deskundige inbreng onmisbaar was bij de jurering van de tronen.
Met vriendelijke groet,

De voorzitter van de jury van de Savantis Tronenwedstrijd
Savantis
Marcel Urlings

Scholieren uit Krimpen aan den IJssel winnen Savantis Tronenwedstrijd 2012

Donderdag 31 mei vond de finale plaats van de Savantis Tronenwedstrijd 2012. In de arena van het themapark Archeon beoordeelde een deskundige jury de kleurrijk en fantasievol beschilderde tronen van de zestien regiowinnaars. De hoofdprijs, een set techniektorens, ging naar openbare basisschool De Paperclip uit Krimpen aan den IJssel.

De Savantis Tronenwedstrijd is een initiatief van werkgeversorganisatie FOSAG. Scholieren uit de hoogste groepen van het basisonderwijs beschilderen een houten troon zo mooi en origineel mogelijk. De scholieren worden begeleid door een professionele schilder uit de buurt van de school. In gemiddeld vier lessen legt hij of zij uit waarom een goede schilder eerst een plan maakt, hoe hij het hout voorbewerkt, welke veiligheidsmaatregelen hij neemt, enzovoorts. Op die manier maken jaarlijks twee  tot drieduizend kinderen op een speelse manier kennis met het schildersvak.

De winnende troon van OBS De Paperclip uit Krimpen aan den IJssel“Het lijkt alsof de scholieren ieder jaar meer met onze verf weten te doen”, zegt Krijn Kraaijeveld van Wijzonol Bouwverven, dat opnieuw de verf voor alle scholen sponsorde. “De tronen zijn weer mooier, weer strakker. Een kleurenexplosie.” Jurylid Aad van der Star, manager Schilderen en Onderhoud bij Savantis: “Ons kleine landje heeft heel veel mensen nodig die een technisch vak verstaan. Wie met zijn handen kan werken is goud waard – nu en in de toekomst.” Juryvoorzitter Marlies van Wijhe, algemeen directeur van Wijzonol Bouwverven, maakt de winnaars bekend. “Het was onwijs spannend. De tronen waren erg goed dit jaar.”

Samen Hechter

Het ontwerp van de winnende troon is gebaseerd op het motto van de school: ‘De Paperclip Samen Hechter’. Omdat de troon het gehele jaar wordt ingezet, werden ook de vier seizoenen verbeeld. Docent Evelien Weers: “De zijkanten staan voor de lente en de herfst, de achterzijde toont de zomer en op de onderkant schilderden de kinderen hun naam. In de winter gebruiken we de troon het meest. Daarom staat dat jaargetijde op het zitgedeelte. De kinderen kunnen niet wachten tot Sinterklaas in het wak gaat zitten …”

Corina Rietveld, van Rietveld Schilders in Krimpen aan den IJssel, begeleidde de 21 scholieren van groep 8 van OBS De Paperclip. “Op de hoofdprijs had ik niet gerekend. Ik zag vandaag zo veel mooie tronen, dat ik dacht: ‘Dat kan gewoon niet!’ Het was heel leuk om de kinderen te begeleiden. Ze hebben zelf het ontwerp gemaakt en uitgevoerd. Kinderen van deze leeftijd leren snel. Als je iets voordoet, nemen ze het meteen over. Het enthousiasme en de gezelligheid waren gewoon geweldig.”

De jury beoordeelt de tronen van de zestien regiowinnaarsDe tweede prijs in de Savantis Tronenwedstrijd 2012 ging naar de Beatrixschool uit Dordrecht, die werd begeleid door Van Gemert Schilders uit dezelfde plaats. De derde prijs werd in de wacht gesleept door basisschool De Kei uit Aadorp, begeleid door Schildersbedrijf Rensen-Geels uit Enter.

Op zoek naar een stageplek bij erkend leerbedrijf?

Ben jij bezig met de opleiding Medewerker Schilderen en op zoek naar een stageplek. Schildersbedrijf Jos kunnen en Zonen BV is een Erkend leerbedrijf. Je leert bij ons bedrijf alle facetten van het schilders ambt en draait mee met onze dagelijkse bezigheden.

Interesse? Neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail naar info@schildersbedrijfkunnen.nl

Opleiding: Medewerker schilderen (Schilder)
Leerbedrijf:Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen BV
Adres: Moesdijk 15
Postcode: 6004 AX
Vestigingsplaats: WEERT
Telefoonnummer: (0495) 53 41 01
Webadres: www.schildersbedrijfkunnen.nl, www.schildersbedrijfweert.com
Richting: Afbouw en onderhoud
Niveau: 2
Leerweg: Geen voorkeur voor BBL of BOL
Periode: Leerplaats beschikbaar vanaf 01-01-2012 tot en met 14-04-2011
Functienaam: Schilder
Soort bedrijf: Schilder- en onderhoudsbedrijf
Marktsegment: Onderhoud woningen zakelijk (woningbouw, VVE), Onderhoud woningen particulier, Onderhoud utiliteits- of bedrijfsgebouwen
Belangrijkste bedrijfsactiviteiten: Onderhoud schilderwerk, Behangen
Afstand tot werkzaamheden: 30 km

Welkom bij Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen BV uit Weert

Welkom bij Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen BV

Reeds 75 jaar jong, dynamisch en betrouwbaar.

Bent u op zoek naar een flexibele schilder uit Weert dat hoogwaardige kwaliteit garandeert voor binnenschilderwerk, buitenschilderwerk, onderhoud en renovatie. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Voor onze verschillende groepen opdrachtgevers verzorgen wij onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Instellingen
  • Particulieren
  • Bedrijven
  • Woningcorporaties
  • V.v.E.

Schildersbedrijf Kunnen is erkend en aangesloten bij FOSAG, de ondernemers organisatie voor schilders-, onderhouds-, metaalconserverings,- en glasbranch. Onze medewerkers zijn gediplomeerd schilder / behanger en hebben de benodigde certificaten.

Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen BV uit Weert, echte schilders!
www.schildersbedrijfweert.com

Wij zijn erkend leerbedrijf voor Savantis

Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen is ook voor dit jaar erkend leerbedrijf voor Schilderen en Onderhoud van Savantis. Wij zijn gevestigd in Weert.
Lees er meer over in de registervermelding van Savantis. klik HIER 

Savantis Tronenwedstrijd

De Savantis Tronenwedstrijd is een schilderwedstrijd waaraan jaarlijks ongeveer honderd basisscholen uit het hele land meedoen. Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonden werkt hier aan mee. Met groep 7 en/of 8 beschilderen zij een houten troon onder begeleiding van een professionele schilder uit de buurt van de school. Vervolgens vinden regionale finales plaats om te bepalen welke scholen de mooiste tronen hebben geschilderd. Deze scholen mogen deelnemen aan de landelijke finale in het Archeon. Lees er HIER meer over.

Nieuwbouw VOS centrum voor mondzorg

Nieuwbouw VOS centrum voor mondzorg is geschilderd. Bekijk HIER de link voor foto’s.

Weert TV Magazine

Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zonen BV in Weert TV Magazine.
Lees HIER het korte interview met Rob Kunnen

De winterschilder

De winterschilder heeft de oplossing!

Schilder- of onderhoudswerk?
Binnen of buiten? Appartement of eigen woning?

De winterschilder heeft de oplossing. Interesse in kwaliteit en een aantrekkelijk aanbod? Dan heeft u uw Winterschilder gevonden!

Nu 6% laag BTW-tarief voor woningen ouder dan 2 jaar!


Per 15 september 2009 is de lage BTW-regeling voor schilder- en stukadoorwerken verbeterd. U betaalt het laag BTW-tarief van 6% voor schilder- en stukadoorwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar wordt gerekend vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering bewoond is. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’.
Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

Older posts «