Houtrot

Voorkom

Voorkomen is beter dan genezen.

Het is ontzettend vervelend als je houten kozijnen of andere houtdelen in en om je pand zijn aangetast door houtrot. Hout wordtveelvuldig blootgesteld aan verschillende weersinvloeden zoals hitte, vocht, vorst en uv-straling. Hierdoor wordt als eerste de verflaag aangetast, waardoor schimmels de kans krijgen om het hout aan te tasten en houtrot te veroorzaken. Wij helpen om het verspreiden van houtrot tegen te gaan en voorkomen zo grotere problemen.

Houtrot

Voorkomen

Het voorkomen van houtrot begint al met goed schilderwerk aan de binnenkant. Openstaande naden, slecht kitwerk of kieren in het kozijn laten vocht door tot het hout en geeft schimmels vrijspel. Wilt u dit voorkomen? Laat ons uw pand dan onderzoeken en een plan van aanpak opstellen.

Houtrotschade

Herstellen

Is er eenmaal houtrot ontstaan, dan is herstel vaak nog goed mogelijk. Wij herstellen houtrot via de Repair Care methode en hebben hierin een niveau 4 certificering. De Repair Care methode werkt met een kunststof tweecomponenten-reparatiemiddel. We freezen eerst het aangetaste gedeelte weg, vullen vervolgens het gat op, en schilderen het netjes over. U ziet er niets meer van, en uw kozijn is weer beschermd tegen houtrot.

Is de houtrotschade te groot om volgens het Repair Care systeem te herstellen, dan schakelen we op uw verzoek een betrouwbaar timmerbedrijf voor u in. In de loop van de jaren hebben we goede contacten opgedaan, dus we kunnen u hierin uitstekend adviseren. U kunt ook altijd een timmerman naar eigen keuze het kozijn laten vervangen of herstellen.

Wij staan voor:

Topkwaliteit schilderwerk sinds 1936.

Dé specialist voor grote en kleine projecten, zowel binnen als buiten.

  • Wij werken enkel met de beste materialen (Sikkens / Sigma)
  • Repair-Care duurzaam onderhoudexpert
  • Onderhoud NL garantie

Contact:

Schildersbedrijf Jos Kunnen & Zn BV
Moesdijk 15
6004 AX Weert

0495 – 534101

info@schildersbedrijfkunnen.nl

Kvk: 13035170

Erkend leerbedrijf:

Wij staan ingeschreven als erkend leerbedrijf. Ben je op zoek naar een stageplek Medewerker Schilderen, niveau 2? We leiden je graag op.

Privacyverklaring | Copyright schildersbedrijf Kunnen &Zn BV – 2019 | Webdesign: Mazgon Design